Кулінарія

Тепер на сметані: новий варіант печива “трубочки”. Простий і ошатний рецепт до чаю

Привіт друзі. Сьогодні приготувала гарне печиво. У мене на каналі вже є рецепт печива – трубочки на кефірі. Цей варіант, зробила на сметані. У печива вийшло більш ніжне, вологе тісто і я додала в нього солодку начинку. Приготування просте. Печиво виглядає оригінально і гарно!

Спосіб приготування

У тарілку для змішування додала заздалегідь просіяне борошно. Висипаю щептку солі, розпушувач і ванільний цукор. Додаю звичайний цукор. Перемішую продукти віночком.

Додаю холодне вершкове масло. Перетираю руками масло разом з борошном. Повинна вийти дрібна крихта. У ній можуть залишатися невеликі шматочки масла.

Роблю у крихті невелику ямку. Додаю жовток і сметану.

Замішую м’яке тісто. Як тільки тісто починає збиратися в грудку, продовжую вимішувати його на столі. Вимішую його не дуже довго, до однорідності.

Грудку тіста трохи притискаю руками, вирівнюю окружність і поділяю на приблизно рівні частини. Зручно розділити на вісім частин, а потім кожну з них ще на дві. Всього виходить 16.

Тісто дуже слухняна, кожен шматочок трохи обминаю і скачую в кульку.

Всі сформовані кульки поклала на тарілку. Зверху прикрила їх плівкою, що б тісто не підсихало.

Тісто не охолоджую, відразу починаю працювати. Розкачую досить тонко, через тісто навіть просвічує малюнок на килимку.

На половині розкатаного кола роблю надрізи, трохи не доходячи до краю. Відстань між ними трохи більше сантиметра.

Викладаю на тісто начинку, у мене варена згущене молоко. Краще додавати її не дуже багато, щоб при випічці вона не витікала.

Загибаю краю заготовки, прикриваю начинку і трохи притискаю.

Звертаю тісто в трубочку, при цьому трохи витягую у неї краю.

Отримані заготовки викладаю на деко. Покриваю їх зверху жовтком, змішаним з однією чайною ложкою молока.

Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки приблизно 20 хвилин. Печиво готове. У трубочок зарум’янилося денце і трохи верх.

Тісто у трубочок м’яке і дуже смачне. Якщо начинка не солодка, то можна в тісто додати більше цукру. Ті, хто готував перший варіант, додавали в начинку мармелад, горіхи, сухофрукти, шоколад

Інгредієнти: Борошно ~ 300 г, Вершкове масло-120 г, Цукор 50 г, Сметана-120 г, Молоко 1 ст. л, Жовток 1 шт, Розпушувач 1 ч. л. , Ванільний цукор-8 г, Сіль за смаком Для змащення: Жовток 1 шт Молоко 1 ч. л Начинка: Варене згущене молоко 100 г Випікати при 180 ° ~ 20 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки