Топ-3 рецепта освіжаючої окрошки
Окрошка по праву заслужила звання самого літнього супу. У спеку вона і освіжає, і дає відчуття насичення. Для своїх читачів «Орловські новини» підібрали цікаві рецепти цієї страви, які допоможуть урізноманітнити раціон у спекотний період.
Окрошка на мінералці і сметані
Інгредієнти: картопля відварна – 10 шт. , яйця варені – 10 шт. , ковбаса – 300 г, огірки свіжі – 2 шт. , редис – 500 р, цибулю зелений – 1 пучок, кріп свіжий – 1 пучок, мінеральна вода – 1,5 л, сметана – 500 г, майонез – 2 ст. л. , гірчиця – 2 ч. л. сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку дрібно наріжте зелень, цибуля, редис і огірки. Потім наріжте кубиками варені яйця, відварну картоплю і ковбасу.
Підготовлені інгредієнти покладіть в каструлю і залийте мінеральною водою. Додайте сметану, майонез і гірчицю. Все перемішайте, додайте сіль за смаком. Блюдо залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Окрошка з буряком на кефірі
Інгредієнти: жирний кефір – 1 л, свіжий огірок – 1 шт. , варена буряк – 1 шт. , картопля – 1 шт. , варені яйця – 4 шт. , варена ковбаса – 200 гр. , кріп – 1 гр. , зелена цибуля – 100 гр. , кип’ячена вода – 500 мл, гірчиця – половина чайної ложки, сіль – за смаком, сметана – 40 гр. , перець чорний мелений – за смаком.
Спосіб приготування:
Луки кріп нарізати і потовкти разом з сіллю. Додати нарізані кубиками ковбасу, огірки, картоплю, терту буряк і яйця. Потім заливаємо всю кефіром, солимо і перчимо. Далі додаємо охолоджену кип’ячену воду. При цьому густоту робимо на свій смак.
Дієтична окрошка
Інгредієнти: картопля – 2 шт. середнього розміру, яйця – 2 шт. огірки – 2 середнього розміру, зелена цибуля – 20 гр. , кріп – 10 гр. , петрушка – 10 гр. , сироватка – 600 мл, сметана – 60 гр. , сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку відваріть на сироватці яйця і картоплю, а потім охолодіть. Очистіть яйця і картоплю і наріжте кубиками. Огірки очистіть від шкірки і теж наріжте кубиками. Зелень промийте і просушіть. Далі дрібно наріжте.
В окремому посуді змішайте всі інгредієнти. У склянку налийте сироватку. До неї додайте ложку сметани, сіль за смаком. Перемішайте заправку до однорідності. Потім залийте її інші інгредієнти.