Салат з салату “Айсберг”. Легкий, смачний салат з курячою грудкою, огірками, помідорами і яйцем
Салат Айсберг за рахунок того що містить велику кількість води і злегка несмачний, абсолютно ідеальний для приготування різних салатів, а завдяки тому, що він низькокалорійний, і при цьому має масу корисних речовин, його люблять усі, хто дотримується пп, і люди, що тимчасово перебувають на дієті.
Сьогодні салат з салатом Айсберг з заправкою на оливковій олії. Немає жодного продукту з яким би не можна було поєднувати салат айсберг: курка, м’ясо, риба, морепродукти, сири, зелень-все чудово грає в цьому салаті. Єдиний мінус це заправка: айсберг не любить майонез, а от зі сметаною дружить. Ні, звичайно можна заправити майонезом, але на мій погляд і вигляд не красивий, і смак, виходить такий не бадьоренький салатик. Для любителів дієтичного, і не дієтичного Цезаря, айсберг підходить як не можна краще.
Найкраща заправка для такого салату, коли у складі хороше оливкова олія, лимонний сік, або яблучний оцет, спеції, гірчиця, Мені дуже подобається в айсбергу фруктова гірчиця мостарда, але це на любителів фруктових ноток в салатах, гарні так само часник і фіолетовий цибулю.
У мене сьогодні салат айсберг з помідором, огірком, і курячою грудкою.
Інгредієнти
Салат Айсберг-1 качан;
Відварна куряча грудка-1 шт;
Огірки-3 шт;
Помідори-3 шт;
Заправка:
Оливкова олія-40 мл;
Часник-1 зубок;
Будь-які сухі трави та спеції;
Лимонний сік, або яблучний оцет-1 ст. ложка;
1. Підготувала овочі.
2. Курячу грудку можна відварити або запекти.
3. Нарізаю грудку, огірки і помідори.
4. Салат можна нарізати або порвати руками.
5. Роздавлений часник, трави, спеції, лимонний сік, сіль заливаю оливковою олією.
6. Заливаю салат заправкою, перемішую і даю трохи настоятися.
Ось такий швидкий, смачний і корисний салат виходить.
Айсберг щільніше, і соковитіше звичайного зеленого салату, салати з них виходять об’ємними, дають надовго відчуття насичення, це важливий момент при дієті, і просто при правильному харчуванні, а зараз після свят це актуально. При нарізці салат може червоніти від металевого ножа, тому краще використовувати керамічний ніж, або рвати листя руками.