Кулінарія

5 помилок в кулінарії, які зіпсують смак м’яса – їх роблять багато

Розберемося, чого не варто робити, якщо взялися готувати страву з м’ясом. Особливо це стосується смаження.

1. Класти м’ясо на сковороду відразу з холодильника чи ще гірше – з морозильника. М’ясо в цьому випадку буде пропікається нерівномірно – може підгоріти зверху і не просмажиться всередині. Особливо це актуально для стейків і відбивних.

Завжди краще добре розморозити м’ясо і дати йому прогрітися до кімнатної температури.

2. При смаженні м’яса викладати його на погано розігріту сковороду. Хрусткої скоринки і м’якості всередині в такому випадку буде складно досягти. М’ясо почне виділяти сік раніше часу і швидкого «запечатування» не відбудеться.

3. Занадто часто перевертати м’ясо. Якщо так робити – з нього просто витече сік або осипиться паніровка, смаку страві це точно не додасть, як і апетитного вигляду.

4. Використовувати посуд з тонким дном. На такій поверхні м’ясо буде підгоряти. Тушкувати в ній можна, а от смажити краще на сковороді з товстим дном, ще краще – на чавунній. Вважається, що чавун – найкраща посуд для приготування м’ясних страв, особливо для смаження.

5. Солити м’ясо раніше часу при варінні, гасінні. Робити це бажано за 20 хвилин до закінчення готування. Якщо солити відразу, м’ясо стане жорсткішим.

Порада від шефа:Не поспішайте ставити м’ясо на стіл відразу з печі. Перед подачею, витримайте його 5 хвилин, за цей час сік всередині розподілитися рівномірно, а смак буде більш насиченим.

Також смак буде більш вираженим, якщо є м’ясо, яке встигло охолонути до температури 65градусов.